Officieel: Aston Martin DBS Superleggera (2018)

Officieel: Aston Martin DBS Superleggera (2018)Aston Martin heeft met de DBS Superleggera een nieuw vlaggenschip en is krachtiger/lichter dan de uitgaande Vanquish!

Naast een regulier V8 en V12 heeft Aston Martin ook altijd de gewoonte om een absoluut V12 topmodel in het gamma op te nemen. Een rasechte Grand Tourer maar met voldoende potentieel om zich ten alle tijden te kunnen profileren als topsporter uit Gaydon (Aston Martin HQ). Vroeger was dat de Vanquish maar nu gaat deze Brit als DBS Superleggera door het leven.

Dankzij de samenwerking met Touring Superleggera (vandaar de benaming!) werd de Aston Martin een pak lichter dan zijn voorganger, ongeveer 100 kg is er bespaard. De gewichtsreductie is onder meer behaald door intensiever gebruik van carbon en aluminium. Achteraan prijkt er een vierdelig sportuitlaatsysteem met vlinderkleppen, ongetwijfeld goed voor een intense soundtrack!

De nieuwe 5.2-liter V12 turbobenzinemotor (met cilinderuitschakeling) is speciaal voor de DBS Superleggera opgeschroefd naar 725 pk en 900 Nm. Genoeg vermogen om deze sportcoupé in 3,4 seconden naar een snelheid van 100 km/u te brengen, de topsnelheid bedraagt 338 km/u.

De levering van de Aston Martin DBS Superleggera start in het derde kwartaal van dit jaar aan vermoedelijk 275.000 euro (vanafprijs). In 2019 volgt er een dakloze Volante uitvoering.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...