Officieel: Hyundai RN22e Concept EV (2022)Naast de heerlijke N Vision 74 komt Hyundai ook met de RN22e, een conceptmodel dat vooruit blikt naar een 585 pk sterke IONIQ 6 N topversie!

Naast de aantrekkelijke (retro) looks, moderne technologie en een ruim interieur kan de Hyundai IONIQ 5 ook uitpakken met zijn indrukwekkende EV aandrijflijn. Die is zowel zuinig als performant én kan bijzonder snel laden. Hetzelfde E-GMP platform zal ook gebruikt worden voor de IONIQ 6 en IONIQ 7. Daarnaast mogen we ook sportieve N derivaten verwachten van deze zuiver elektrische Koreanen.

Met de N Vision 74 Concept heeft Hyundai een uithangbord voor hun FCEV technologie. De levensvatbaarheid van deze RN22e Concept is een pak groter. Met enige verbeelding kan je hier zelfs al een IONIQ 6 N topversie zien. Net zoals de rest van het Hyundai N gamma voorzien van een aangedikte vormgeving, grote velgen, spoiler en de typerende blauw-rode kleurstelling. Interieurbeelden werden niet vrijgegeven maar de kans is reëel dat we hier een sportstuur, sportzetels en talrijke chroom accenten terugvinden!

De Hyundai RN22e is 585 pk / 740 Nm sterk dankzij twee elektromotoren en dus vierwielaandrijving. Dat komt super toevallig perfect overeenkomt met het cijfermateriaal van de Kia EV6 GT. Beiden zijn dan ook technisch gerelateerd. Reken voor de nul-naar-honderd sprint dan ook op minder dan 4 seconden. De topsnelheid van “ruim 250 km/u” werd wel al wereldkundig gemaakt. Krachtigere remmen, elektronisch sperdifferentieel en slimme toversoftware (torque vectoring) zullen het sportieve DNA versterken. En met een iets rustigere rijstijl moet het rijbereik op gemakkelijk 450+ km liggen dankzij de riante 77,4 kWh accupack.

Nog dit jaar zal de productie van de Hyundai IONIQ 6 opstarten, medio 2023 volgt de IONIQ 5 N. Nog een jaartje later dan de IONIQ 6 N? Voor die laatste gokken we op een Belgische vanafprijs van ongeveer 70.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ 5!