Officieel: Kia EV6 GT (2022)De 585 pk sterke EV6 GT de krachtigste Kia productiewagen ooit!

Na de eveneens zuiver elektrische Soul EV en e-Niro kwam Kia met de veelbelovende EV6 crossover ten tonele! In tegenstelling tot de andere EV’s staat deze op het 100% elektrische E-GMP platform. Daardoor is er niet enkel véél meer binnenruimte voorhanden is, ook qua prestaties en laadsnelheid doet de EV6 het bovengemiddeld goed. Uiteindelijk haalde hij zelfs die felbevochten Car of the Year titel!

De Kia EV6 basisversie heeft één elektromotor op de achteras, goed voor 170 pk of 229 pk. Daarnaast is er ook een variant met twee elektromotoren (325 pk), dus met vierwielaandrijving. Inzake batterijpack (en bijhorend rijbereik) is er keuze tussen een 58 kWh (394 km rijbereik) of 77,4 kWh (510 km rijbereik) variant.

Daarboven prijkt de high-performance EV6 GT! Ook hier zijn er twee elektromotoren voorhanden in combinatie met de grote accupack. Al mikt de Koreaanse autobouwer met 585 pk / 740 Nm op de dynamische meerwaardezoekers. Zo neemt de nul-naar-honderd sprint slechts 3,5 seconden in beslag en ligt de topsnelheid op maar liefst 260 km/u! Met een volle batterij zou je tot 424 km ver moeten geraken.

Kia EV6 GT kost minstens 66.990 euro

Een bestelbon tekenen is reeds mogelijk, in België moet je daarvoor minimaal 66.990 euro op tafel leggen. Een stevige som geld voor een Kia maar gezien de prestaties zeker niet overdreven! En ook de uitrusting is behoorlijk royaal te noemen met ondermeer 21” velgen, geventileerde remschijven, 360° camera en alcantara sportzetels met contrasterende stiknaden!

Voor het sportievere werk hoef je maar op de gifgele GT sneltoets duwen. Vervolgens zal de slimme software zowel de elektrokracht, stuurgevoel, remkracht, ophanging als stabiliteitscontrole aanscherpen. Maar het kan zeker ook rustig(er).

Met deze Kia EV6 GT heeft de Tesla Model 3 Performance (562 pk, vanaf 65.990 euro) ook eindelijk een directe concurrent!