Officieel: Kia Soul EV (2018)

Officieel: Kia Soul EV (2018)De nieuwste Kia Soul EV krijgt een 64 kWh batterij mee waardoor het rijbereik (vermoedelijk) oploopt tot bijna 450 km!

In navolging van de reguliere Soul is ook diens zuiver elektrische evenknie, de Soul EV, volledig opgefrist. Zowel binnenin als vanbuiten neemt de EV alle stijlkenmerken over van de nieuwste generatie al is er hier een gesloten grille (een elektromotor heeft geen koeling nodig), krijg je een laadklep vooraan en is er een exclusief gifgroen koetswerkkleur voorhanden.

Binnenin ontbreekt er een schakelpook, de Soul EV krijgt net zoals de e-Niro namelijk een shift-by-wire draaiknop mee. Tevens zijn er vier verschillende rijmodi (Eco, Comfort, Sport en Eco+) en een apart menu in het 10” infotainmentsysteem voorhanden om zo efficient mogelijk met de energie om te gaan.

De nieuwe Soul EV krijgt een 64 kWh batterij mee die ten dienste staat van een moderne elektromotor (204 pk / 395 Nm). Details omtrent het rijbereik geeft Kia momenteel nog niet vrij maar in de e-Niro geraak je met dezelfde setup maar liefst 449 km ver! Dankzij een standaard CCS snellader mag herladen niet veel tijd innemen. Of de Soul EV op termijn ook de lichtere 39,2 kWh batterij krijgt is nog niet geweten.

Kia bouwt de nieuwe Soul EV in Gwangju (Zuid-Korea). Tegen september is de funky e-crossover in België, eerst zal de elektrische Koreaan gelanceerd worden in Amerika!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...