Officieel: Hyundai IONIQ SEVEN Concept SUV EV (2021)Met de Seven Concept maakt Hyundai duidelijk dat ze werk maken van een zuiver elektrische IONIQ SUV.

Hyundai brengt groot nieuws (letterlijk en figuurlijk) vanop AutoMobility LA. Na de bijzonder goed onthaalde IONIQ 5 is het volgende – zuiver elektrische – product een SUV. Zelf spreken ze omtrent een “SUEV” oftewel sport utility electric vehicle! En met de IONIQ Seven Concept krijgen we daarvan nu reeds een futuristische voorbode.

De riante afmetingen/wielbasis, futuristische (retro) designelementen en het ruime interieur zullen ongetwijfeld het productiemodel halen. Dat kunnen we minder zeggen van de draaibare zetels, caravanachtige zitbank, verfrissende schoenenkast en de suïcide doors. Gezien de regelgeving omtrent zelfrijdende wagens nog steeds niet volledig rond/sluitend is zal er ook een stuurwiel bijkomen.

Dankzij het vooruitstrevende E-GMP platform (800V boordnet) kan de Hyundai IONIQ Seven Concept razendsnel laden. In 20 minuten zou je 80% batterijcapaciteit verkrijgen met een krachtige (350kW) snellader. Uiteindelijk mikt Hyundai op een rijbereik van meer dan 480 km. Verdere details van de aandrijflijn gaven de Koreanen niet vrij maar de IONIQ 5 haalt soortgelijk cijfermateriaal.

Met een beetje geluk krijgen we midden 2023 de volwaardige Hyundai IONIQ 7 SUV te zien. Een strakke berline (IONIQ 6?) werd ook reeds aangekondigd, vermoedelijk volgt die zelfs nog iets sneller.