Teaser: Hyundai IONIQ Seven Concept (2021)Met enkele vage – duidelijk comfortabele – interieurbeelden geeft Hyundai ons alvast een glimp van het IONIQ Seven Concept studiemodel.

Met de IONIQ 5 heeft Hyundai direct een topper in huis qua zuiver elektrische wagen zonder benzine/diesel evenknie. Nog beter is dat het platform gebruikt kan worden voor meerdere modellen in diverse koetswerkvormen. Zoals aangekondigd is er een IONIQ 6 (berline) en IONIQ 7 (SUV) op komst, die laatste zal zijn opwachting maken – in conceptvorm – op AutoMobility LA.

De teaserbeelden laten aangenaam zitmeubilair zien terwijl er aan de buitenkant wederom gekozen wordt voor (retro) Pixel Light verlichting. Verdere details blijven jammer genoeg uit.

Wel kunnen we er vanuit gaan dat het toekomstige IONIQ 7 productiemodel supersnel zal laden dankzij de vooruitstrevende 800V technologie. En uiteraard voldoende ruim zal zijn met een gemakkelijkere instap en goede zichtbaarheid rondom. Het doorgedreven gebruik van gerecycleerde materialen benadrukt ook in deze IONIQ Seven Concept de ecologische basisgedachte van de Koreanen…

De officiële onthulling zal plaatsvinden op 17 november eerstkomende in Los Angeles, tegen 2023 moet hij bij de lokale Hyundai Verdeler staan.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ 5!