Hyundai IONIQ 6 haalt tot 610 km rijbereikDankzij de uitmuntende – aerodynamisch geoptimaliseerde – vormgeving haalt de gloednieuwe Hyundai IONIQ 6 een rijbereik van 610 km!

Eerder kwam Hyundai reeds met lovende woorden omtrent de vormgeving van de zuiver elektrische IONIQ 6. Die trekt minder de “retro” kaart dan de IONIQ 5 en focust duidelijk op een zo aerodynamisch mogelijk geheel. Dat heeft logischerwijs (sterke) invloed op het verbruik en bijhorend rijbereik. Dit ondermeer met de digitale zijspiegels, dubbele spoiler en sturende luchtgeleiding onderaan. Hyundai omschrijft de IONIQ 6 zelf dan ook als een Electrified Streamliner!

Met riante buitenafmetingen (4,86 x 1,89 x 1,5 meter) wil deze vierdeurs berline ook de nodige binnenruimte bieden. Niet onlogisch gezien een wielbasis van net geen 3 meter! Inzake personalisatie is er keuze uit 18” of 20” lichtmetalen velgen en 12 koetswerkkleuren.

Technische IONIQ 6 details gaf de Koreaanse autobouwer ook al mee. Zo is er keuze uit twee uitvoeringen qua batterij, zijnde de Standard Range (53 kWh) en Long Range (77,4 kWh). Het rijbereik van de Hyundai IONIQ 6 loopt daardoor op tot maar liefst 610 km. Hetzij wel voor de zuinigste variant!

In basisvorm is de IONIQ 6 achterwielaangedreven (één elektromotor). De Long Range variant zal ook met vierwielaandrijving (twee elektromotoren) beschikbaar zijn. Goed voor 326 pk / 605 Nm en 0-100 sprintjes in 5,1 seconden. Nog voor de officiële lancering/onthulling horen we geruchten om een nog straffere IONIQ 6 N topversie.

Laden gaat net zoals bij de IONIQ 5 bijzonder snel! In combinatie met een snellader zelfs met 240 kW (DC). Reken daar op 20 minuten om van 10-tot-80% batterijcapaciteit te gaan.

De productie werd toegewezen aan de Asan fabriek in Zuid-Korea, normaliter worden de eerste exemplaren nog in 2022 geproduceerd. De Belgische marktlancering is voorzien voor begin 2023! Voor een prijsindicatie is het momenteel nog wat te vroeg.