Dit is de Hyundai IONIQ 6 EV (2022)!De gloednieuwe en zuiver elektrische Hyundai IONIQ 6 maakt indruk met zijn uitgesproken en vooral aerodynamische looks!

Na de gesmaakte IONIQ 5 respecteert Hyundai de numerieke logica en toont ons nu de IONIQ 6. Louter nog hippe “designplaatjes” van zowel het interieur als exterieur, de volledige onthulling mét technische details is voor later. Wel is direct duidelijk dat de IONIQ 6 een zéér gestroomlijnde vierdeurs berline is. En vermoedelijk een prima rijbereik zal bieden dankzij de zeer beperkte luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21! Hyundai omschrijft de IONIQ 6 dan ook graag zelf als Electrified Streamliner!

Net zoals de IONIQ 5 (en de Kia EV6 / Genesis GV60) staat deze IONIQ 6 op het E-GMP platform dat specifiek voor EV’s werd ontwikkeld. Dat is goed nieuws voor zowel de (riante) binnenruimte als aanwezigheid van moderne rijhulp, veiligheid en connectiviteit.

Ook de gehanteerde Parametric Pixels lichttechnologie zien we hier terug. Dit zowel voor de intelligente koplampen als achterlichten en doorlopende LED lichtstrook!

Voor het interieur gebruikt de Koreaanse autobouwer bij voorkeur duurzame materialen. Dit in combinatie met een 12” haarscherp display voor het digitale dashboard als een exemplaar voor het infotainmentsysteem.

De officiële onthulling van de IONIQ 6 staat gepland op donderdag 14 juli 2022. Begin volgend jaar in de Belgische Hyundai showrooms dus?! De Tesla Model 3 zal het geweten hebben!