Officieel: Volvo XC40 Recharge facelift (2022)De zuiver elektrische Volvo XC40 Recharge – die in Gent van de band rolt – krijgt een nieuwe neus en extra personalisatie/technologie.

Je zou het misschien niet verwachten maar de populaire Volvo XC40 SUV werd reeds voorgesteld in 2017. Dat is dus al vijf jaar geleden en intussen groeide het aanbod stevig. Zo is er naast een zuiver elektrische XC40 Recharge nu ook een lifestyle C40 Recharge equivalent met aflopende daklijn. Diverse stilistische nieuwigheden neemt de XC40 Recharge nu daarvan over.

Grote verschillen bespeuren we anderzijds niet. Wie écht goed kijkt ziet nieuwe LED koplampen met een aflopende binnenzijde en een beter geïntegreerde (gesloten) grille. Want de elektrische aandrijflijn heeft minder nood aan “motor”koeling en met de geoptimaliseerde stroomlijn is de Zweedse SUV net wat zuiniger.

De personalisatiegids van de Volvo XC40 Recharge werd eveneens aangedikt met extra lakkleuren, velgen en interieurmaterialen. Ondermeer een premium maar wel ledervrije stoelbekleding. Tevens werd de afstelling van de ophanging wat gefinetuned met het oog op nog meer rijcomfort.

De vernieuwde XC40 Recharge’s rollen reeds bij Volvo Car Gent van de band. Nog steeds kan je opteren voor een Single Motor (232 pk, 425 km rijbereik) of Twin Motor (408 pk, 418 km rijbereik) uitvoering. Dit met een Belgische vanafprijs van 46.301 euro. Later volgt er ongetwijfeld een soortgelijke update voor de reguliere XC40 met verbrandingsmotor, hetzij dan met een opengewerkte grille!

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC40 Recharge!