Officieel: Mercedes Vision EQXX Concept (2022)Dankzij een bijzonder efficiënte stroomlijn haalt het Mercedes Vision EQXX Concept studiemodel een rijbereik van méér dan 1.000 km!

Met de EQA, EQB, EQC, EQV, EQE en vooral EQS heeft Mercedes reeds een knap EV aanbod voorhanden. In de komende jaren zal dat nog stevig aandikken. Toch kijkt de Duitse premiumconstructeur uit Stuttgart alvast naar de toekomst met de imposante Vision EQXX Concept.

Die focust met zijn sierlijke looks duidelijk op efficiëntie, met een luchtweerstandscoëfficiënt (Cw waarde) van 0,17 overklast hij zelfs de EQS. En die was alreeds de meest aerodynamisch vormgegeven productiewagen van het moment met 0,20 Cw! Op die manier zou hij in staat zijn om méér dan 1.000 km ver te geraken met een (bijna) 100 kWh batterijpack. Dat is dubbel zo zuinig als de WLTP verbruikscijfers van de EQS.

Op een Vision EQXX productiemodel moeten we niet persé wachten. Wel zullen we diverse stijlelementen en technologische accenten in toekomstige modellen terugvinden. Ondermeer een duidelijke focus op aerodynamisch design en de daarbijbehorende zuinigheid. Lees: groter rijbereik!

Voor de liefhebbers, de Mercedes Vision EQXX Concept heeft een wielbasis van 2,8 meter, weegt ongeveer 1.750 kg en is ongeveer 204 pk sterk. Daarbij benadrukt Das Haus de innige (technische) band met de F1 bolides én de aanstormende AMG One hypercar.