Poll: BMW M3 Berline vs Porsche 911 Carrera (2021)Welke snelle Duitse sportwagen is jouw favoriet? De nieuwe BMW M3 met 510 pk of de 385 pk sterke 911 Carrera instapper…

Binnen het sportwagensegment wordt de Porsche 911 niet geheel onterecht als graadmeter gezien. Ook voor de 8ste generatie (codenaam: 992) gaat die vlieger op. Maar met slechts twee volwaardige zitplaatsen en een kleine koffer blijft de praktische bruikbaarheid toch maar beperkt. Dat doet de vierdeurs BMW M3 Berline alvast een pak beter.

De nieuwe BMW M3 (6e generatie, codenaam G80) is gezegend met de befaamde 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor. In basisvorm alreeds goed voor 480 pk, wie voor de M3 Competition kiest heeft maar liefst 510 pk ter beschikking. Die komt met een 8-traps ZF automaat en achterwielaandrijving, sinds kort is er ook een xDrive variant beschikbaar. Inderdaad, mét vierwielaandrijving.

Wie meer fan is van de coupé koetswerkvorm kan bij de technisch gerelateerde M4 terecht, daarnaast werkt de autobouwer uit München ook (eindelijk!) aan een M3 Touring. De nieuwe M3 Berline start bij 84.750 euro maar naar goede Duitse gewoonte mag je (veel) extra budget voorzien voor die leuke extra’s!

Ook de Porsche 911 (992) Carrera rekent op een 3.0-liter zescilinder en is als coupé, cabrio en targa beschikbaar. Naast een Carrera instapper met 385 pk (vanaf 110.751 euro) loopt het gamma verder door met Carrera 4, Carrera S en Carrera GTS. En mocht dat niet volstaan is er ook nog een Turbo en GT3! Maar dan heb je wel wat meer budget van doen.

De sympathieke Mat Watson van CarWOW bracht de twee Duitse sportievelingen bij elkaar voor een direct videovergelijk. Cijfermatig (zowel qua prestaties als prijs) is een winnaar gemakkelijk(er) gekozen al speelt het rijgedrag, stuurgevoel en betrokkenheid natuurlijk ook een prominente rol in dit segment.

BMW M3 Berline vs Porsche 911 Carrera

View Results

Laden ... Laden ...