Video: Chris Harris test de nieuwe Porsche 911 (992)

Video: Chris Harris test de nieuwe Porsche 911 (992)Een eerste kennismaking met de nieuwe Porsche 911 (992).

De nieuwe 911 (992) is lichter, breder, langer, moderner én daardoor dus ook beter? Dat is zowat de hamvraag bij de achtste generatie 911 sportwagen uit Zuffenhausen. Designmatig hadden we geen grote verandering verwacht en die zijn er plotsklaps ook niet gekomen, binnenin zien we wel een grondige modernisering met enkel een centrale analoge teller. Alle overige bedieningselementen – zelfs die op de middentunnel! – zijn van het digitale type en sturen allerhande comfortverhogende hulpmiddelen/gadgets aan.

Achterin deze bijzonder gele Porker ligt er een turbogeblazen 3.8-liter zescilinder boxermotor, in de Carrera S uitvoering goed voor 450 pk / 550 Nm. In 2019 enkel beschikbaar met de 8-traps automaat, erna zou er de mogelijkheid zijn om (opnieuw) een manuele transmissie te kiezen! De Carrera S doet 0-100 in minder dan 4 seconden (!), zijwaarts gaan op het circuit gaat ongeveer even snel indien je dat wil! Iets dat ook Chris Harris moet toegeven na zijn eerste kennismaking.

Vanaf heden te bestellen in België aan 124.000 euro, voor de vierwielaangedreven of cabrio versie betaal je respectievelijk 8.000 euro en 16.500 euro meer!

Ook MrJWW mocht al even rond ’t circuit met de 911 (992)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...