Officieel: Porsche 911 (992) (2018)

Officieel: Porsche 911 (992) (2018)De wereld maakt officieel kennis met de achtste (!!) generatie Porsche 911, codenaam 992. De nieuweling is sneller, krachtiger, scherper, digitaler … én duurder!

Groot nieuws vanop het Autosalon van Los Angeles, Porsche heeft een gloednieuwe generatie gelanceerd van haar iconische 911 sportwagen! Geen groot geheim gezien de vele beschikbare informatie, traditiegetrouw blijft de sportwagenbouwer uit Zuffenhausen op vlak van design steeds trouw aan het basisconcept dat al meer dan 50 jaar weet te inspireren.

Dé visuele nieuwigheid van de 911 (992) is de doorlopende LED lichtbalk die de achterlichten met elkaar verbindt (à la Panamera’s, Cayenne en Macan) naast de elektrisch inklapbare handgrepen en achterspoiler. De kenners zien ook bredere uitlaatmonden en een lager gepositioneerde nummerplaathouder. Achteraan oogt de Porsche alvast een pak breder, een esthetische verbetering om 21” velgen te kunnen plaatsen. Vooraan zijn die slechts 20” groot.

Binnenin ondergaat deze 911 (992) wél een serieuze revolutie met de introductie van een digitaal dashboard met slechts één analoge teller (waar er voorheen 3 tellers prijkten). Het fijne stuurwiel krijgt méér knopjes mee terwijl het moderne Porsche Communication Management de infotainment, multimedia, online services, Apple CarPlay / Android Auto, navigatie en connectiviteit voor zijn rekening neemt.

Initieel zal Porsche de 991 (992) Carrera S en vierwielaangedreven Carrera 4S lanceren die beiden rekenen op de (doorontwikkelde) zescilinder boxermotor, goed voor 450 pk (+ 30 pk meer als voordien) en 550 Nm. Dit in combinatie met een nieuw ontwikkelde achtversnellingsbak met dubbele koppeling. Zo doe je 0-100 in 4 seconden, met de nodige opties (lees: Sport Chrono Pakket) en in optimale omstandigheden kan je dat zelfs tot 3,7 seconden decimeren. De Carrera S heeft een topsnelheid van 308 km/u, de Carrera 4S moet het zien te doen met slechts 306 km/u.

Om maximaal te kunnen genieten van je nieuwe 911 lanceert Porsche een Roadtrip tool waarmee je … de ideale roadtrip kan plannen. Zowel op vlak van mooie routes als hotels/restaurants en leuke bezienswaardigheden onderweg. Dankzij Porsche Impact kan het geweten gezuiverd worden (zo is de CO2 uitstoot minimaal 205 g/km) met een financiële bijdrage om hun schadelijke uitstoot te neutraliseren. Ze kunnen daarbij zelf kiezen in welk internationaal gecertifieerd klimaatproject ze willen investeren. De Wet Mode rijhulp voor in regenachtige weersomstandigheden lijkt dan weer een iets interessante nieuwigheid net zoals Night Vision Assist en slimme/adaptieve cruise control.

De nieuwe Porsche 911 (992) Carrera S (vanaf 123.395 euro) en Carrera 4S (vanaf 131.381 euro) zijn vanaf NU te bestellen, de eerste leveringen zijn voorzien voor begin 2019. De komende jaren volgt de rest (GT3, GT2 RS, Turbo, GTS, Carrera T, …) van het 911 (992) gamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...