Video: Chris Harris test de nieuwe Porsche 911 (992) GT3 (2021)Kan de nieuwe Porsche 911 GT3 opnieuw begeesteren met zijn messcherp stuurgevoel, uitgekiend chassis en potente zescilinder?

Terwijl de reguliere 911 (992) Carrera S alreeds een zéér degelijke indruk naliet kan het altijd beter. Zeker voor de dynamische meerwaardezoeker (m/v/x mét talent) die gerust wat tijd op het circuit doorbrengt … en daarna gewoon huiswaarts keert met dezelfde bolide. Daarvoor heeft Porsche al enkele jaren de GT3 in de gammafolder staan. En die wordt door velen nog altijd aanzien als de scherprechter qua straatlegale sport/racewagens.

Motorisch blijft het bestaande (991) recept behouden in de nieuwe 911 (992) GT3 met een atmosferische (!) vierliter flat six die 510 pk / 470 Nm richting de achteras stuurt. De PDK sportautomaat kan je inwisselen voor een handgeschakelde zesbak voor een nog intensere beleving. Goed voor een 0-100 sprint in respectievelijk 3,4 of 3,9 seconden en topsnelheid van 318 km/u/.

Met dergelijke prestatiecijfers kan je zonder al te veel zorgen vooraan de klas plaatsnemen, toch is het technisch vernuft van Porsche en haar raceverleden dat hier grote ogen gooit. Een messcherp stuurgevoel, lichtgewicht velgen, potente remmen, verbluffend chassis en handige rijhulpmiddelen… Wat is de nieuwe GT3 wederom een feest! Dat kunnen we toch afleiden van Chris Harris zijn enthousiasme.

Voorzie minimaal 174.639 euro als je zelf zo’n capabele Duitser wil aanschaffen!

En nog véél meer 992 GT3 video’s: