Poll: Mercedes S-Klasse vs BMW 7 Reeks vs Audi A8 (2021)Ongetwijfeld een van dé meer prangende vragen voor regeringsleiders, CEO’s en koningshuizen: welke Duitse luxelimousine is nu ook de beste?

Net zoals de A3, 1 Reeks en A-Klasse het “uitvechten” in het segment van de premium hatchback’s is er aan de andere kant van het vermogensspectrum ook een interesse wedloop bezig. Zo brengen de S-Klasse, 7 Reeks en A8 respectievelijk het beste wat Stuttgart, München en Ingolstadt te bieden heeft.

Het gezegde “kiezen is verliezen” is hier minder van toepassing, onze Britse collega Mat Watson van CarWOW helpt je anderzijds toch even een keuze maken in dit topsegment. Dat ze nogal sterk van motorisatie verschillen mag de pret niet drukken.

De Mercedes S-Klasse (vanaf 105.512 euro) is gloednieuw en legt daardoor de lat bijzonder hoog inzake rijhulp, connectiviteit, veiligheid en gadgets. Tegelijk oogt het zeer herkenbaar én fris. De BMW 7 Reeks (vanaf 92.950 euro) gaat al mee sinds 2015 en werd in midden 2019 opgefrist met ondermeer een gigantische grille. Blijkbaar een must in deze klasse waarmee gefortuneerden hun sociale status kunnen (willen?) benadrukken! Ook de vierde generatie Audi A8 (vanaf 92.780 euro) zag het levenslicht in 2017 en zal binnenkort getrakteerd worden op een update.

Wat je keuze ook mogen zijn binnen dit fabelachtige Duitse trio, allen bieden ze een torenhoog comfortgehalte en enige royale/prestigieuze uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor de variant met verlengde wielbasis (inclusief chauffeur) en vlotjes door de lange optielijst gaat.

Mercedes S-Klasse vs BMW 7 Reeks vs Audi A8

View Results

Laden ... Laden ...