Zelfs Mercedes-AMG gaat elektrisch (2021)Na de zuiver elektrische Mercedes EQ modellen komen er ook sportieve AMG varianten met een stekker… En nog steeds een hoop vermogen!

Iedereen – in Europa – moet zijn steentje bijdragen voor een lagere CO2 uitstoot en zo zal het sportieve AMG gamma op afzienbare tijd ook elektrische modellen tellen. Initieel functioneert de elektrokracht als ondersteuning/toevoeging voor de potente benzinemotoren maar op termijn volgen er zuiver elektrische AMG’s!

Momenteel zijn enkel de 53 AMG modellen voorzien van mild hybride (48V boordnet) techniek. Voor de S63 AMG topversie verwachten we een gloednieuwe plug-in hybride aandrijflijn (naast een klassieke 4.0-liter V8 variant?) maar alvorens we daaraan toekomen zal de AMG GT73e 4-Door Coupé zijn opwachting maken. Met maar liefst 800+ pk!

De toekomstige C63 AMG rekent zowaar op een 2.0-liter viercilinder al zullen de prestatiecijfers anders doen vermoeden. Tevens gaan we er vanuit dat de Duitse ingenieurs hier ook al nagedacht hebben over een krachtigere plug-in hybride variant. Ook de One Hypercar heeft een stekker mee waardoor je de batterijpack snel kan opladen.

En dan zou er een opvolger moeten komen voor de zuiver elektrische SLS AMG Electric. Hetzij in het formaat/koetswerkvorm van de nieuwe E-Klasse. Naamkundig komen we dan uit bij de EQE AMG waarvan er (opnieuw) een 43, 53 en 63 variant in de nomenclatuur wordt voorzien.

Met de hedendaagse (en toekomstige) batterijtechniek en elektromotoren zit het sowieso snor qua prestaties, benieuwd hoe ze in Affalterbach (Mercedes AMG HQ in Duitsland) de geluidsbelevenis gaan evenaren. Want die is momenteel toch behoorlijk “betrokken”!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG C63 S Break!