Video: Mercedes SLS AMG Electric Drive

Mercedes SLS AMG Electric Drive
Zoals iedereen al weet komt Mercedes na hun succesvolle SLS, nu op de proppen met de elektrische versie; de SLS ED.

Het contrast met de bijna perfecte motorisatie uit de oorspronkelijke SLS is zeer schril. We gaan van een wel heel brutale 6.2-liter V8 naar een 60 KWh batterij. Op vlak van prestaties krijgt de SLS echter allesbehalve een downgrade, de elektrische versie krijgt in totaal maar liefst 740 pk en ongelofelijk maar waar een monsterlijke 1000 Nm koppel! Desalniettemin gaat hij toch nog een tiende van een seconde trager dan zijn benzinevariant, duidelijk het gevolg van het 548 kilo zware batterijpakket. Spijtig van het gewicht, maar het is en blijft  tot op heden de snelste elektrische wagen ter wereld en deze SLS Electric Drive is volledig uitstoot-vrij!

In het filmpje rijdt de SLS ED enkele rondjes op het Ascari circuit en toont hij z’n kunnen. Spits uw oren, want de vogels fluiten behoorlijk luid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...