Dit is de zuiver elektrische BMW i4 Gran Coupe EV (2021)De volledige BMW i4 onthulling is voor later dit jaar maar hier zien alvast de productieklare en vooral zuiver elektrische (vierdeurs) Gran Coupé!

De zoveelste episode in de (langgerekte) onthulling van de veelbelovende BMW i4 brengt ons nu (eindelijk!) officieel beeldmateriaal van het productiemodel, vergezeld met een hoop extra details. Ergens “in de loop van 2021” moet de i4 op de markt komen, een volledige onthulling (in één keer aub) kan dus niet lang uitblijven.

Net zoals de 4 Reeks Coupé, 4 Reeks Cabrio en M4 is ook de zuiver elektrische i4 voorzien van de “gecontesteerde” grille, de achterbank is hier wel een pak beter/gemakkelijker te bereiken. Of BMW ook nog een reguliere 4 Reeks Gran Coupé (met benzine/dieselmotoren) zal commercialiseren is momenteel koffiedik kijken.

De BMW i4 Gran Coupé komt (uiteraard) in diverse motorvarianten waarbij de batterijcapaciteit eveneens een prominente rol speelt om het rijbereik te kunnen bepalen. In het beste geval spreken ze in München over 590 km (WLTP) autonomie, maximaal 530 pk en een 0-100 sprint in minder dan 4 seconden. Ook een volwaardige i4 M (of Mi4?) staat op de planning!

Bij de lokale BMW Verdeler staat er momenteel enkel een i3 en iX3, dit kalenderjaar krijgen die (normaal gezien) het gezelschap van de i4 Gran Coupé en het iX SUV vlaggenschip! Een Belgische vanafprijs gaf BMW nog niet vrij voor de vierdeurs i4 EV, wel kan je je interesse kenbaar maken via de website.