Teaser: Mercedes C-Klasse W206 (2021)Sportief, emotioneel, efficiënt en intelligent: de gloednieuwe generatie Mercedes C-Klasse legt de lat hoog!

Met die vier (zware) kernwoorden laat Mercedes officieel weten dat er een nieuwe C-Klasse generatie (codenaam: W206) op komst is. Meer specifiek op dinsdag 23 februari (14u) en eerst in de zakelijke vierdeurs Berline koetswerkvorm. De onthulling is digitaal en door iedereen te volgen op het mercedes.me platform.

Erna volgt snel de praktische C-Klasse Break! Of er opnieuw een C-Klasse Coupé en C-Klasse Cabrio zal bijzijn is minder zeker, het ontwikkelingsbudget moet anno 2021 ook geïnvesteerd worden in elektrificatie, autonoom rijden, connectiviteit en dergelijke.

Technische details gaf Das Haus bij de “save the date” aankondiging nog niet vrij, wel zal “digitalisering” een grote rol gaan spelen. In navolging van de kersverse S-Klasse zal de nieuwe C-Klasse ook de tweede generatie MBUX infotainment meekrijgen. De interieurlayout (met een verticale tablet) zou de C-Klasse eveneens overnemen. Aan de buitenzijde zal het lijnenspel grotendeels behouden blijven, uiteraard met nog krachtigere/slimme LED lichtblokken.

Tevens benadrukt Mercedes dat elke variant enige vorm van elektrificatie omvat, behalve fiscaal aantrekkelijke plug-in hybrides zullen er dus ook veel motorisaties met 48V mild hybride ondersteuning zijn. Een zuiver elektrische variant lijkt een logische zet … al is er al een EQC! Daar moet er (naamkundig) nog wel een oplossing voor gezocht worden!

Een nieuwe generatie C-Klasse zorgt ook voor een nieuwe generatie sportievelingen met een AMG badge achterop. Al zal de befaamde C63 AMG wel zijn luidkeelse 4.0-liter V8 inwisselen, vermoedelijk zelf voor een viercilinder! De volledige line-up zal op de viercilinder + negentraps automaat combinatie rekenen…

Lees hier onze rijtest met de Mercedes C300de Break!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes C200 Coupé!

Teaser: Mercedes C-Klasse W206 (2021)

Teaser: Mercedes C-Klasse W206 (2021)