Preview: IONIQ 5 (2021)IONIQ, vanaf nu een elektrisch submerk van Hyundai, komt begin 2021 met een zuiver elektrische crossover die 450 km ver moet geraken!

Met de IONIQ Electric en Kona Electric heeft Hyundai alreeds twee zuiver elektrische modellen in de aanbieding met een royaal rijbereik, begin 2021 schakelen de ambitieuze Koreanen een versnelling horen. Zo creëren ze een nieuw auto(sub)merk IONIQ met een zuiver elektrisch gamma, wat dat voor gevolgen heeft voor de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid is op dit moment nog niet duidelijk.

Begin 2021 zullen we kennis maken met de IONIQ 5, hun eerste productiemodel die visueel sterk aanleunt bij het knappe 45 EV Concept van op het Autosalon van Frankfurt 2019. Het zal dus een full electric crossover worden met een strakke/scherpe vormgeving die op een modulair platform staat. Snelladen kan aan 235 kW – dankzij 800V technologie – in een kwartier (20%-80%), aan een Wallbox / laadpaal lukt het tot 11 kW.

Dankzij een 58 kWh batterijpack komt een rijbereik van 450+ km binnen handbereik en met vierwielaandrijving en een 310 pk sterke elektromotor kan je terugvallen op krachtige prestaties. Minder krachtigere varianten zouden na verloop van tijd beschikbaar zijn net zoals een 77 kWh topversie!

Na de IONIQ 5 staat er ook al een 6 en 7 op de planning, daarbij verwijzen de even nummers naar berlines en oneven nummers naar SUV’s. Meer nieuws volgt begin 2021!