Belgische prijs Rolls Royce Ghost (2020): vanaf 314.600 euroInstapper of niet, voor de nieuwe Rolls Royce Ghost voorzie je best het nodige budget.

De eerste Rolls Royce Ghost schopte het op korte tijd tot #1 bestseller van het Britse luxemerk waardoor de lat hoog lag voor een nieuwe generatie. Die werd eerder dit jaar voorgesteld en maakt indruk met zijn riant formaat, hoogstaande luxe/comfort en strakke vormgeving. In tegenstelling tot de nog grotere/luxueuze/duurdere Phantom zou het Ghost cliënteel zelf ook graag het stuur in eigen handen nemen, qua rijdynamiek werd het geheel dan ook nog wat strakker.

Het oude BMW platform werd ingewisseld voor een eigen exemplaar uit aluminum, voorin de nieuwe Rolls Royce Ghost ligt er nog steeds een 6.75-liter V12 met 571 pk / 850 Nm. Nu standaard met vierwielaandrijving en 8-traps automaat, die laatste houdt zelfs rekening met navigatiegegevens om de perfecte versnelling te selecteren. Ook nieuw is de vierwielsturing die de wendbaarheid doet toenemen … al is dat met een 5,5 meter luxelimousine geen overdreven luxe.

De Ghost blijft de instapper van Rolls Royce onder de Cullinan SUV en Phantom … maar een bestelbon zal je toch minimaal 314.000 euro (inclusief btw) armer maken. De Ghost Exteded (EWB) heeft 17 cm extra in de lengte die allemaal de been/binnenruimte achterin ten goede komen. Maar daarvoor moet je nogmaals 40.000 euro ophoesten. En dan moet je nog door de optielijst/personalisatiefolder zien te geraken bij Rolls-Royce Motor Car Brussels in Overijse…

De eerste leveringen van de gloednieuwe Ghost en Ghost EWB zijn voorzien voor eind 2020, intussen houden ze zich in Goodwood (Rolls Royce HQ) bezig met de ontwikkeling van een nieuwe Wraith coupé en dakloze Dawn. Beide modellen delen een innige technische band met de Ghost.