Officieel: Rolls Royce Droptail La Rose Noire V12 (2023)Van de Rolls Royce Droptail worden er maar vier exemplaren gebouwd, dit is de La Rose Noire uitvoering. Kostprijs? Bijna 30 miljoen euro!

Wat gedaan als blijkt dat je cliënteel er weinig tot geen graten in zien om héél véél geld te betalen voor een luxewagen? Nog meer van dergelijke projecten uitbrengen natuurlijk! En inderdaad, dit aan een nog duurder prijskaartje. Welkom in de wondere wereld van Rolls Royce waar voor sommigen een reguliere Ghost, Phantom of Cullinan blijkbaar toch niet volstaat.

Ietwat simplistisch (lees: oneerbiedig) gezien zou je de Rolls Royce Droptail als coachbuilt Ghost zonder dak kunnen omschrijven. Wel voorzien ze een afneembare koolstofvezel hardtop … maar die past nergens in de auto. Goed op voorhand Buienradar checken is voor het Droptail cliënteel dus een must!

Rolls Royce gaat slechts vier exemplaren van de Droptail bouwen, allemaal verregaand gepersonaliseerd in samenspraak met de toekomstige klant. Wat ook wel mag in ruil voor bijna 30 miljoen euro! Dat maakt deze Brit tot duurste nieuwe wagen (tot nu toe)! Nummer één is rood en draagt de La Rose Noire als naam en komt met een bijpassende Audemars Piguet horloge, de tweede zou een duodone paarstint meekrijgen. Vandaar de Droptail Amethyst benaming! Wie de (gefortuneerde) gelukkigen zijn werd niet vrijgegeven.

De 6.75-liter V12 benzinemotor voorin werd iets krachtiger en zou nu over 610 pk / 840 Nm beschikken. Dat moet ruimschoots voldoende zijn om tijdig (en vooral in stijl) ergens toe te komen.

Ter vergelijking, voor de Sweptail (2017, één exemplaar) vroeg Rolls Royce een dikke 11 miljoen euro terwijl de Boat Tail (2021, drie exemplaren) vlot boven de 20 miljoen euro ging. Zelf een dergelijke luxewagen op de kop tikken kan bij Rolls Royce Brussels in Overijse!