Officieel: Rolls Royce Phantom Series II facelift update MY22 (2022)Ook een Rolls Royce Phantom luxelimousine moet na enkele jaren wat opgefrist worden al verkiezen ze daarvoor de “Series II” term.

Ondanks het feit dat de nieuwe Ghost alreeds een ongezien niveau van welbehagen biedt kan het nog – een pak – beter. Dit in de vorm van de Rolls Royce Phantom, hét vlaggenschip van de Britse luxewagenbouwer uit Goodwood. De 8ste generatie daarvan werd reeds in 2017 gepresenteerd waardoor de tijd nu rijp is voor een deugddoende update. Uiteraard is de term “facelift” daarvoor te plebs, spreek liever van de Phantom Series II.

Hoe goed je ook zoekt, de verschillen zijn minimaal. Als we spieken in de officiële communicatie zou de grille aangepast moeten zijn (desgewenst verlicht!) net zoals de lichtblokken (met sterretjespatroon). Tevens biedt de C-stijl op een of andere manier nu wat meer privacy.

Aan personalisatiemogelijkheden sowieso geen gebrek hier. En voor de speciale verzoeken kan je bij de Bespoke afdeling terecht. Toch introduceert Rolls Royce alvast oldschool (volle) velgen als eerbetoon aan de jaren ’20. Iets moderner moet het Rolls-Royce Connected infotainment zijn dat bepaalde functies vanop afstand kan aanspreken. Hello future!

Motorisch blijft alles gelijk. Voorin ligt er dus een gigantische 6.75-liter V12 benzinemotor met 571 pk die het vermogen via een 8-traps automaat richting de vier wielen stuurt. Goed voor een 0-100 chrono in ‘meer dan vlot genoeg’ en topsnelheid van “ruimschoots voldoende”. Mocht je trouwens nog meer beenruimte achterin willen is er ook een Rolls Royce Phantom Extended Series II.

Een exacte Belgische vanafprijs werd niet meegegeven. Reken toch op gemakkelijk 500.000 euro. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar Rolls Royce Brussels in Overijse!