Belgische prijs Rolls Royce Phantom (2017): vanaf €459.800

Officieel: Rolls Royce Phantom (2017)De beste wagen ter wereld heeft jammer genoeg niet het beste prijskaartje ter wereld…

De allerbeste wagen ter wereld, zo staat de Rolls Royce Phantom gekend. Of dat statement 100% waar is valt moeilijk te zeggen, de Britse luxelimousine doet toch op vele vakken extreem goed. De nieuwkomer mag dan sterk lijken op zijn voorganger, qua techniek, interieurafwerking en gadgets is de achtste generatie Phantom terug volledig bij de les.

Bij Rolls Royce Brussels verwelkomen ze je in Elsene met open armen in de warme wereld van ongeziene luxe, comfort en presence, toch wanneer je een stevige chequeboek (of Bancontact app?) meeneemt. Zo zal de Phantom je sowieso 459.800 euro kosten zonder dat je nog maar één vinkje hebt kunnen aankruisen op de optielijst, wanneer je de 22 cm langere versie – Extended Wheel Base (EWB) in vakjargon – verkiest wordt dat zelfs 550.550 euro! De Bespoke afdeling staat vervolgens opnieuw klaar om al jouw wensen werkelijkheid te laten worden.

Hoeveel euro’s je ook stukslaat op je droomconfiguratie, de 6.75-liter V12 mét turbo’s levert steevast 570 pk en 900 Nm. Met behulp van de superslimme 8-traps ZF automaat verloopt de krachtontplooiing richting achterwielen steeds silky smooth. Dankzij de introductie van een lichtgewicht chassis uit aluminium en achterwielsturing voelt deze imposante Rolls ook een pak stabieler en wendbaarder aan dan je zou denken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...