Officieel: Rolls Royce Cullinan SUV (2018)

Officieel: Rolls Royce Cullinan SUV (2018)Met de Rolls Royce Cullinan kan je in alle luxe en comfort genieten van offroadprestaties.

De Britse luxewegenbouwer heeft met de langverwachte introductie van de Cullinan SUV eindelijk een derde model naast de Phantom limousine en Ghost / Dawn / Wraith reeks. Of er daadwerkelijk iemand zit te wachten om in een extreem luxueuze SUV het avontuur op te gaan zoeken is ons niet direct duidelijk, anderzijds doen SUV’s het de laatste jaren zéér goed en bewijst de Cayenne, Urus en Bentayga dat er een business case is voor de Rolls Royce Cullinan.

De Cullinan benaming verwijst naar de grootste diamant die ooit gevonden is en nu deel uitmaakt van de juwelencollectie van het Britse koningshuis. Deze kolossale SUV (2.660 kg!) maakt gebruik van de aluminum architectuur van de nieuwe Phantom. Ook de interieurindeling werd overgenomen, net zoals de verregaande Bespoke mogelijkheden om je Rolls Royce Cullinan tot in de puntjes te personaliseren. Achteraan kan je kiezen voor 2 of 3 zitplaatsen, afhankelijk van die keuze schommelt het laadvolume tussen 600 liter of 526 liter.

In het vooronder ligt de gekende 6.75-liter V12, goed voor 570 pk en 850 Nm (341 g/km CO2) waarmee een topsnelheid van 250 km/u mogelijk moet zijn. Vierwielaandrijving en een slimme automaat (die rekening houdt met navigatiedata) zijn standaard.

Prijzen zijn er op dit moment nog niet maar reken toch op een stevig bedrag, bestellingen kan je doorgeven bij de Belgische verdeler in Overijse. In het najaar rollen de eerste Rolls Royce Cullinan’s van de band in Goodwood.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...