Officieel: Rolls Royce Droptail Arcadia V12 bespoke (2024)Wat heeft de Rolls Royce Droptail Arcadia zoal in de aanbieding om zijn torenhoog prijskaartje van 30+ miljoen te verantwoorden?

Wie écht écht écht vermogend is … hoeft vermoedelijk niet op een auto meer of minder kijken. Zelfs voor een extra hypercar in de garage hoeven deze gefortuneerden geen citytrip of restaurantbezoek over te slaan. Dat doorgedreven personalisatie bijzonder lucratief is hebben ze intussen bij Rolls Royce goed door met enkele superexclusieve bespoke modellen.

Zo is er de Rolls Royce Droptail die slechts viermaal geproduceerd zal worden. Allemaal in samenspraak met de toekomstige eigenaar (m/v/x). De derde Droptail creatie draagt de Arcadia naam wat aldus een oude Griekse wijsheid synoniem staat voor “hemel op aarde”. Kwestie van de insteek nog wat duidelijker te maken zeker?

De Arcadia komt met een exclusieve witte lakkleur met delen uit aluminium en glas die voor een unieke diepte zorgen. Daarnaast werd er ook koolstofvezel gebruikt .. met een zilver verflaag. Kwestie van het lijnenspel zo goed mogelijk te benadrukken! Binnenin werd er gekozen voor duotone leren bekleding en véél hout waar menig yacht op jaloers zou zijn.

Uniek in al zijn mogelijke betekenissen is het klokje in de Droptail Arcadia. Rolls Royce was maar liefst 5 maanden in de weer om de 119 onderdelen mooi te assembleren. Pas na 2 jaar was het volledig/mooi ingewerkt. De volledige productie van de Rolls Royce Droptail Arcadia duurde maar liefst vier jaar!

De exclusieve Droptail roadsters komen allemaal met de 6.75-liter V12 benzinemotor, goed voor 600 pk / 840 Nm. Qua prestaties zit het ongetwijfeld snor.

Als we de geruchten mogen geloven ligt de vraagprijs voor een Rolls Royce Droptail op 30+ miljoen euro. Desondanks is het vierde exemplaar al lang toegewezen, nu nog contact opnemen met Rolls-Royce Motor Cars Brussels in Overijse is dus vergeefse moeite.