Officieel: Rolls Royce Black Badge Wraith Black Arrow V12 (2023)Alvorens we de zuiver elektrische Spectre coupé krijgen komt Rolls Royce met een V12 eerbetoon in de vorm van de Black Badge Wraith Black Arrow.

Zoals vele automerken maakt Rolls Royce zich klaar voor een volledige EV switch. Als alles goed verloopt lanceren ze later dit jaar de zuiver elektrische Spectre. Die Ultra Luxury Electric Super Coupé zal de plaats innemen van de Wraith. Als eerbetoon aan die succesvolle (super de luxe) coupé krijgen we de Black Badge Wraith Black Arrow. Vaarwel Rolls Royce V12 coupé!

Slechts 12 exemplaren zullen er in Goodwood van de band rollen. Een directe verwijzing naar het aantal cilinders van de 6.6-liter benzinemotor. Net zoals in een reguliere Wraith Black Badge is de krachtbron goed voor 632 pk die richting de achterwielen vloeien!

Uniek voor de Rolls Royce Black Badge Wraith Black Arrow is de Gradient Paint die feilloos overloopt van grijs naar zwart. Aldus de luxueuze Britten een van “dé meest complexe lakafwerkingen ooit”. Zowel vanbinnen als vanbuiten bespeuren we ook divers gele accenten. In het dashboard prijkt er een technische (doorkijk) tekening van de V12 benzinemotor.

De befaamde Bespoke Starlight Headliner omvat 2.117 afzonderlijke lichtpuntjes. Deze repliceren bovendien exact de sterrenhemel van op 16 september 1938, de dag waarop Rolls Royce het snelheidsrecord (575 km/u!) pakte op de Bonneville zoutvlakten. Ook de deurpanelen verwijzen hiernaar.

Bespaar je trouwens de moeite om contact op te nemen met Rolls Royce Motor Cars Brussels in Overijse, alle exemplaren zijn reeds toegewezen.