Officieel: Rolls Royce Ghost Zenith Collector’s Edition (2019)

Officieel: Rolls Royce Ghost Zenith Collector’s Edition (2019)Rolls Royce zwaait deze generatie Ghost uit met een gelimiteerde Zenith Collector’s Edition uitvoering.

De toevoeging van de Ghost onder de Phantom was een regelrecht succesverhaal, de Rolls Royce instapper (understatement van jewelste) kroonde zich de voorbije negen jaar tot succesvolste model aller tijden. Tegelijk werd het merk ook een pak aantrekkelijker voor jongeren (relatief gezien) want de leeftijd van de gemiddelde Rolls Royce eigenaar zakte van boven de 50 naar 43 jaar. Voor wie het wat excentrieker mag is er tevens een technisch gerelateerde Wraith.

Maar nu zit de Rolls Royce Ghost aan het einde van zijn carrière, een nieuwe generatie zou in 2020 het daglicht zien. Als eerbetoon aan de Ghost komt de Britse luxewagenbouwer uit Goodwood nu met de Zenith Collector’s Edition die slechts vijftig keer gebouwd zal worden. Speciale kenmerken zijn de exclusieve Spirit of Ecstasy, 21″ velgen, een aangepaste interieurafwerking met hout en een gedenkplaatje dat verwijst naar de 200EX, het studiemodel (lees: “concept”) dat de Ghost voorafging.

Tevens prijkt er in de middentunnel een gravure van de eerdergenoemde 200EX al zie je de wagen niet zijn geheel, elke Zenith Collector’s Edition heeft namelijk een uniek deel. Ongetwijfeld zit er nu iemand met het idee om ze allemaal om te kopen! Over kopen gesproken, voor een reguliere Ghost betaal je minimaal 291.000 euro, bij een exemplaar met verlengde wielbasis wordt dat zelfs 333.000 euro. Exclusief personalisatie. Hierdoor wordt duidelijk dat deze gelimiteerde uitvoering geen koopje zal worden.

De Starlight Headliner (waarbij de dakbekleding uit duizenden LED lichtpuntjes bestaat) is eveneens van de partij bij de Rolls Royce Ghost Zenith Collector’s Edition, uniek is wel dat deze sporadisch een vallende ster imiteert.

Je interesse kenbaar maken kan bij Rolls Royce Brussels in Overijse!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...