Op bezoek bij Rolls Royce te Goodwood

Op bezoek bij: Rolls Royce in GoodwoodHet leven zoals het is: Rolls Royce!

In de Goodwood Plant bouwen er 800 getalenteerde werknemers met volle overgave aan jouw Rolls Royce. Met een oppervlakte van 22.500 vierkante meter verwacht je waarschijnlijk stevige productiecijfers, toch worden er maar maximaal 15 exemplaren per dag opgeleverd. Na de overname van BMW werd het reusachtige gebouw opgetrokken en zag de Phantom het levenslicht, ook de Ghost en Wraith worden ginds omgevormd tot de beeldschone creaties.

In tegenstelling tot massaconstructeurs worden al die peperdure limousines met de hand gebouwd. Het frame komt van de grote BMW carrosserieafdeling in Duitsland (Dingolfing) waarna de Engelsen het volledig overnemen. Het leder is van de hoogste kwaliteit – duhh – maar komt uit Scandinavië omdat ze daar minder last hebben van insecten(beten) en de bijhorende oneffenheden. Er zijn eindeloze (kleurrijke) mogelijkheden voor de afwerking met hout, leder of chroom, gezien de vele Bespoke modellen die we de laatste maanden zagen kan dit niet als een verrassing overkomen. Desondanks de verregaande personalisatie blijft Rolls Royce zeer afzijdig qua motorische aanpassingen, met enkel een V12 in de catalogus verwachten we gelukkig niet al te veel problemen.

De heren van de gerenomeerde technologiewebsite, the verge, kregen de kans om deze geboorteplaats van luxe en weelde te bezoeken. Bekijk hun volledige (foto)verslag hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...