Video: CarWOW test de Toyota Yaris GR (2020)Kan de hete Toyota Yaris GR de torenhoge (en vooral veelbelovende) verwachtingen inlossen?

De vierde generatie Toyota Yaris komt met het nodige karakter ter tonele, dit in combinatie met de nodige binnenruimte, een hoop veiligheidssystemen en een doordachte hybride aandrijflijn. Nog interessanter is de sportieve Yaris GR topversie die het op papier zowaar nog beter lijkt te doen dan de vorige Yaris GRMN. Want deze GR is het homologatiemodel van de Yaris WRC bolide!

De reguliere Yaris en Yaris GR delen enkel hun lichtblokken met elkaar, al de rest is speciaal voor de heetste Yaris ontwikkeld (die slechts 1280 kg op de weegschaal zet). Voorin ligt er een 1.6-liter driecilinder benzinemotor met 261 pk / 360 Nm die via een manuele handbak richting de vier wielen lopen. Inderdaad, Toyota heeft hiervoor speciaal GR4 vierwielaandrijving bedacht. Niemand minder dan CEO Akio Toyoda himself heeft het project overzien … wat de lat nogmaals hoger legt. Zelf proberen kan in ruil voor ongeveer 35.000 euro, een koopje als je het prestatiepotentieel (en aanwezige rijplezier) bekijkt!