Officieel: Toyota Yaris GRMN (2017)

Officieel: Toyota Yaris GRMN (2017)Toyota komt zowaar met een sportieve Yaris. Een betrouwbare, kleine stadsauto maar dan met een supercharger én 210 pk onder de motorkap!

De meeste merken noemen hun hot hatch “GTI”, “ST” of simpelweg “R”, maar Toyota kiest voor “GRMN”. Die onuitspreekbare naam betekent GAZOO Racing Masters of the Nürburgring, naar het tuningbedrijf dat de wagen zo krachtig maakt. GAZOO is namelijk de competitietak van Toyota, waarmee het merk na 17 jaar afwezigheid terug in de rallywereld stapt. Dat vieren ze met de komst van deze Toyota Yaris GRMN, de straatlegale versie van de Yaris WRC rallywagen.

Aan de buitenkant kan je dit bommetje vooral van de normale Yaris onderscheiden aan de hand van zijn kleurenpallet. Zo wordt de wagen enkel geleverd in een witte lakkleur met rode en zwarte details die aan de Yaris WRC doen denken. Verder zijn ook de sportieve bumpers, de zwarte spoiler en de opvallende centrale uitlaat specifiek voor dit model ontworpen. Om de rallylook af te werken komt de wagen op een set zwarte BBS-velgen te staan.

Op motorisch vlak springt vooral één kenmerk van de Yaris GRMN eruit: als enige hot hatch in Europa wordt deze auto voorzien van een supercharger in plaats van een turbo. Dat zorgt ervoor dat de 1.8-liter benzinemotor “meer dan 210 pk” zal produceren. Dat is een meer dan respectabel getal tussen concurrenten als de Ford Fiesta ST met 200 pk en de Peugeot 208 GTI met 208 pk. Volgens Toyota is de Yaris GRMN eveneens de snelste in zijn segment van 0 naar 100 kilometer per uur, hoewel ook hiervoor nog geen precieze waarden vrijgegeven zijn.

De Toyota Yaris GRMN zal verkrijgbaar zijn vanaf begin 2018. De prijs is nog niet gekend, maar laat ons hopen dat deze de concurrentie even zwaar uitdaagt als de prestaties dat doen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...