Productie Toyota Yaris GR (2020) van start!

Productie Toyota Yaris GR (2020) van start!Terwijl de reguliere Toyota Yaris al van de band rolt in Frankrijk is de productie van de veelbelovende Yaris GR topversie opgestart in Japan!

Behalve de benaming en een handvol (bedienings)componenten zijn er weinig gelijkenissen tussen de nieuwe Yaris en blitse Yaris GR. De getalenteerde Toyota Gazoo Racing afdeling (nu weet je ook vanwaar GR komt) heeft speciaal voor die laatste een nieuwe productiefaciliteit opgetrokken in Motomachi (Japan) met robotten en hypermoderne techniek waarmee ze hoogstaande sportwagenkwaliteit willen brengen in relatief hoge productie-aantallen.

Toyota wil namelijk 25.000 exemplaren (!) van de Yaris GR bouwen, in België gingen de eerste 50 launch editions (aan minstens 36.600 euro) alvast vliegensvlug de deur uit. Inschrijven op de wachtlijst is dus de boodschap, met een dergelijke riante productie zijn er ongetwijfeld nog extra BeLux exemplaren op komst!

De Toyota Yaris GR heeft heel wat weg van de WRC rallywagen, de Toyota Gazoo Racing WRC piloten mochten zelfs hun zegje doen tijdens de ontwikkeling. De eerste Europese afleveringen zijn voorzien voor november waarna de gelukkige kopers (m/v/x mét talent) ten volle kunnen genieten van hun 1.6-liter driecilinder (!) Turbo benzine met 261 pk / 360 Nm, manuele zes-versnellingsbak en speciaal ontwikkelde GR4 vierwielaandrijving. Met slechts 1.280 kg op de weegschaal moet dat voor de nodige ambiance zorgen, zeker als de Japanners erin slagen om de voorgaande – en internationaal geprezen – Yaris GRMN te overtreffen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...