Belgische prijs Toyota GR Yaris (2020): vanaf 36.600 euro

Belgische prijs Toyota GR Yaris (2020): vanaf 36.600 euroHoe graag wil je zo’n 261 pk sterke Toyota GR Yaris?

De nieuwe Yaris zal deze zomer zijn opwachting maken bij de lokale Toyota verdeler, toch kijken we voornamelijk uit naar de hete GR Yaris uitvoering. Voor dit heuse WRC homologatiemodel gaan de Japanners een pak verder dan een sportieve bodykit en een potente krachtbon, ze komen met een nieuwe koetswerkvorm, eigen onderstel/aandrijflijn en aangepaste ophanging op de proppen! Een 1.6-liter driecilinder levert 261 pk / 360 Nm die via een manuele zesbak richting de vier (!) wielen vloeien.

Toyota moet maar liefst 25.000 stuks van deze hete hot hatch bouwen waarvan er net geen 10.000 naar Europa komen, België zou daarvan ongeveer 250 exemplaren krijgen. De eerste 50 zijn direct uitverkocht aan een vanafprijs van 36.600 euro. Het optionele High Performance Pack (oa rode remklauwen, 18” lichtmetalen Forgé velgen, verbeterde sportophanging en een sperdifferentieel) doet de prijs oplopen tot 38.540 euro!

Een Toyota GR Yaris op de kop tikken kan via je favoriete concessiehouder of via deze website.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...