Teaser: Mercedes T-Klasse MPV (2020)

Teaser: Mercedes T-Klasse MPV (2020)Mercedes komt begin 2022 met een praktische T-Klasse MPV.

Desondanks de (Europese) consument momenteel verzot is op allerhande crossovers en SUV’s werkt Mercedes (meer specifiek de Mercedes Vans afdeling) klaarblijkelijk toch aan een volwaardige MPV die als T-Klasse door het leven zal gaan. Het silhouet doet direct denken aan de R-Klasse van weleer (2005-2013). Begin 2022 moet de T-Klasse opduiken bij de lokale Mercedes verdeler.

De toekomstige T-Klasse zal zich onder de V-Klasse / Vito nestelen (lees: in het compacte segment) en wil voornamelijk functionaliteit en praktisch gebruiksgemak bieden. Dankzij schuifdeuren aan beide kanten moet de instap naar achteren (tweede + derde zitrij) alvast vlot verlopen, professionele gebruikers (taxi’s, personenvervoer, …) zullen hier dus ook hun ding kunnen vinden. Technisch zal de toekomstige T-Klasse het nodige delen met de Citan.

Verdere details zijn (momenteel) nog schaars, wel komt er (op termijn?) ook een zuiver elektrische Mercedes T-Klasse MPV naast het klassieke (benzine/diesel) motorengamma.

Teaser: Mercedes T-Klasse MPV (2020)

De Mercedes R-Klasse van weleer:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...