Video: CarWOW test de nieuwe Mercedes GLA (2020)

Video: CarWOW test de nieuwe Mercedes GLA (2020)De nieuwe GLA crossover is groter, moderner én luxueuzer!

Na de lancering van de nieuwe A-Klasse lanceerde Mercedes de technisch gerelateerde B-Klasse, CLA Coupé en CLA Shooting Brake, de A-Klasse Berline en GLB crossover maken voor het eerst deel uit van het riante compacte Das Haus gamma. Last but not least werd uiteraard de GLA nog vernieuwd!

Die compacte crossover neemt de frisse vormgeving/interieurindeling over van zijn soortgenoten in combinatie met een stoere look die we ook zagen bij de andere SUV’s van Mercedes. De personalisatiemogelijkheden zijn legio met diverse uitrustingsvormen, packs/accenten, 17” tot 20” (desgewenst lichtmetalen velgen) en talrijke kleuren, mocht dat niet volstaan is er ook nog altijd auto-onderdelenshop.be.

De nieuwe Mercedes GLA is er als GLA180d (116 pk), GLA200d (150 pk) en GLA220d (190 pk) met een dieselmotor, benzinerijders hebben de keuze tussen een GLA200 (163 pk) en GLA250 (224 pk). Daarnaast is er ook nog een fiscaal interessante GLA250e plug-in hybride (218 pk, 38 g/km CO2) terwijl sportievelingen ongetwijfeld direct voor de GLA35 AMG (306 pk), GLA45 AMG (387 pk) of GLA45 S AMG (421 pk!) gaan.

In ruil voor minimaal 36.905 euro kan je bij de lokale Mercedes verdeler gaan praten omtrent een GLA180d instapper, voor de GLA45 S AMG is dat 70.785 euro. Van Duitse nature is de optielijst lang en zéér aantrekkelijk, voorzie dus best nog wat extra budget.

Binnenkort volgt onze eigenste rijtest met de nieuwe Mercedes GLA, intussen kijken we al even mee naar Matt Watson van CarWOW en zijn bevindingen van deze nieuwe premium compact crossover. De BMW X1 en Audi Q3 zijn ongetwijfeld ook benieuwd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...