Mercedes Citan: Bestelwagen voor de stad

Mercedes Citan Schets 2013
Mercedes heeft met de Citan eindelijk een opvolger voor de Vaneo klaar, het merk toont alvast de eerste schetsen.

Mercedes heeft de eerste tekeningen van de Mercedes Citan onthuld, een bestelwagen die op basis van de nieuwe Renault Kangoo zal worden gebouwd. De Mercedes Citan is een voorwielaangedreven bestelwagen voor de stad die zijn première zal maken op het autosalon voor bedrijfswagens van Hannover in september. De Mercedes Citan zal verkocht worden in vijf verschillende koetswerkvarianten en met drie verschillende wielbasissen, onder de motorkap komt een gamma viercilinder benzine- en dieselmotoren met vermogens tussen 60 en 110 pk. CNG en LPG varianten zouden later volgen, of er later ook een elektrische versie volgt zoals bij de Kangoo Z.E. is nog niet duidelijk.

Volgens Mercedes is de Europese markt voor lichte commerciële voertuigen gegroeid tot 700.000 stuks per jaar, het merk met de ster hoopt een marktaandeel van 4% te behalen, wat een verkoop tussen de 28.000 en 35.000 stuks per jaar zou betekenen. De naam Citan komt trouwens van de samentrekking ‘city’ en ‘titan’, de bestelwagen zal het moeten opnemen tegen de Volkswagen Caddy, Citroën Berlingo, Peugeot Partner, Fiat Doblo en uiteraard ook de Renault Kangoo waarop de Citan gebaseerd is. De productie van de Citan gaat naar Maubeuge in Frankrijk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...