Officieel: Mercedes Vito facelift (2020)

Officieel: Mercedes Vito facelift (2020)Mercedes frist de derde generatie Vito op!

Wie veel VIP’s tegelijk van A naar B wil krijgen kan beroep doen op de luxueuze V-Klasse, iets minder premium (en duur) is de Vito die in basisvorm vooral een functionele bestelwagen is. De derde generatie loopt al sinds 2014 van de band in Vitoria (Spanje) waardoor de tijd rijp is voor een facelift/opfrisbeurt.

De Mercedes Vito is te verkrijgen als bestelwagen (drie versies met lange of korte wielbasis), als Tourer voor personenvervoer en als Mixto wat het beste van twee werelden moet combineren. Vooraan prijkt er een vernieuwde neus (met prominente Mercedes grill) terwijl de personalisatiegids aangedikt werd met 17”, 18” en 19” velgen. De kleurgids telt twee nieuwe grijstinten terwijl de gekende Hyacinth Red en Steel Blue koetswerkkleuren overkomen van het reguliere Das Haus gamma.

In het interieur valt het hertekende dashboard en de nieuwe stoelbekleding op terwijl er ook een verbeterde achteruitrijcamera en nieuw infotainmentsysteem (mét Apple CarPlay, DAB+ functionaliteit en verschillende audiosystemen) terug te vinden is. Gloednieuw is de digitale achteruitrijcamera (zoals in de Evoque en RAV4) die voor een betere zichtbaarheid naar achteren zorgt. Desgewenst krijg je hier en daar chroom of hoogwaardige pianolak accenten.

De vernieuwde Vito is te verkrijgen met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, vierwielaandrijving, handgeschakelde zesbak of nieuwe 9-traps automaat (ipv zeven voordien). Allemaal zijn het viercilinder dieselmotoren van 1.7-liter tot 2.0-liter groot! Het vermogensspectrum loopt van 102 pk / 270 Nm (Vito 110 CDI) tot 239 pk / 500 Nm (Vito 124 CDI) waarmee de functionele/handige Vito direct een nieuw topmodel heeft. De eVito is de zuiver elektrische uitvoering en heeft dankzij een 100 kWh batterij (netto 90 kWh) een werkbaar rijbereik van 421 km.

Eveneens gloednieuw is de Airmatic luchtvering (vanaf oktober 2020 beschikbaar) waarbij de demping op elk wiel onafhankelijk van de actuele rijsituatie/wegomstandigheden wordt geregeld. Ook de Active Brake Assist en Distronic (adaptieve cruise control) zijn handige rijhulpmiddelen.

Prijzen zijn sterk afhankelijk van de gekozen uitvoering (méér dan 98 mogelijkheden!) maar zullen vermoedelijk rond de 24.000 euro liggen (exclusief btw). Bestellen kan vanaf april bij je favoriete Mercedes Vans verdeelpunt, tegen de zomer moeten de eerste exemplaren leverbaar zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...