Poll: Porsche 911 (992) Turbo S vs Taycan Turbo S (2020)

Poll: Porsche 911 (992) Turbo S vs Taycan Turbo S (2020)Wélke fenomenaal snelle Porsche Turbo S is het snelst?

Met uitzondering van de straatlegale racewagens (GT3, GT3 RS, GT2 RS, …) mag de Turbo S aanzien worden als dé topversie van de Porsche 911. In de nieuwste 992 uitvoering goed voor 650 pk en 800 Nm! Dankzij de vierwielaandrijving, slimme automaat en een resem handige rijhulpmiddelen is hij zowel bruikbaar voor het dagdagelijks vervoer als een performante circuitracer. Of desgewenst als Cabriolet! Voor wie net wat minder budget heeft kan de Duitse sportwagenbouwer ook een iets minder krachtere 911 Turbo aanbieden.

Diezelfde gedachtegang volgde Porsche bij haar zuiver elektrische Taycan die uiteraard geen enkele turbomotor heeft, de Turbo S type-aanduiding slaat meer op het prestatiepotentieel/vermogen. Met maximaal 761 pk en 1.050 Nm (in overboost) zal niemand daar over durven twijfelen, zelfs met de technisch incorrecte benaming.

Onze Britse collega’s van CarWOW gingen na welke Turbo S nu ook de snelste is. Financieel gezien zijn beide Porsche’s sowieso enkel voor de happy few weggelegd. De Taycan Turbo S (vanaf 191.724 euro) is alvast fiscaal het aantrekkelijkst gezien de 0 g/km CO2 uitstoot, de 911 (992) Turbo S (vanaf 223.099 euro) doet het op zijn beurt met 271 g/km CO2 (WLTP)!

Porsche 911 (992) Turbo S vs Taycan Turbo S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...