Officieel: Genesis G80 (2020)

Officieel: Genesis G80 (2020)Genesis, het luxemerk van Hyundai, heeft een nieuwe G80 voorgesteld!

Terwijl we in Europa nog steeds wachten op de échte start van het luxueuze Genesis verhaal zit het Koreaanse luxemerk in het thuisland en de Verenigde Staten al aan een tweede generatie G80 toe. Geheel volgens de logica leent deze zijn designsaus van de grotere G90 en GV80 SUV … al zien we er ook wel een snuifje Audi A7 Sportback en Mercedes CLS in. Dat is alvast een compliment voor de vormgeving want in theorie neemt deze G80 het “slechts” op tegen de A6, E-Klasse en BMW 5.

Met 5 meter in de lengte, 1,93 meter in de breedte en 1,5 meter in de hoogte is de nieuwe Genesis iets groter als voordien, dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen (zoals aluminium koetswerk) is er minstens 110 kg bespaard. Binnenin zien wel véél leder en houten accenten terwijl het riante en centraal gepositioneerde 14,5” infotainmentsysteem de aandacht naar zich toe trekt. Achter het (ietwat vreemd gevormde?) stuurwiel zit ook nog 12,3” digitaal dashboard.

De V8 uitvoering heeft deze generatiewissel niet overleefd, deze Genesis G80 is enkel te verkrijgen met een 2.5-liter viercilinder benzine (305 pk / 420 Nm), 3.5-liter V6 benzine (380 pk / 530 pk) en 2.2-liter viercilinder diesel (220 pk).

De eerste generatie Genesis G80 was kortstondig in België te verkrijgen, de nieuwe generatie zal dat niet zijn. Voor een Europese veroveringstocht zal Genesis eerst werk moeten maken van een resem crossovers en SUV’s!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis G80!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...