Officieel: Hyundai Genesis GV80 Fuel Cell Concept SUV (2017)

Officieel: Hyundai Genesis GV80 Fuel Cell Concept SUV (2017)Genesis, de luxetak van Hyundai, werpt met de GV80 Fuel Cell Concept SUV een blik vooruit!

Na onze geslaagde kennismaking met de Hyundai Genesis luxeberline en de oprichting van het submerk werd het in onze contreien behoorlijk stil rond dit project. Achter de schermen zijn zowel marketeers, ingenieurs en (Belgische) designers druk in de weer met een nieuwe start voor Genesis, op het Autosalon van New York pakken ze opnieuw uit met concept. Ditmaal is dat de Genesis GV80 Fuel Cell Concept SUV geworden.

Behalve de exotische vormgeving en het futuristische interieur (beiden eigen aan een concept) kunnen we tussen de regels lezen dat Genesis op korte termijn voornamelijk toekomstpotentieel ziet in de toevoeging van een SUV aan het gamma. In de Verenigde Staten is er namelijk een G80 en G90 berline maar nog geen luxueuze gezinswagen met praktische inborst en dat willen ze met de GV80 op termijn rechtzetten.

De keuze voor een waterstofcel als brandstofvorm is ook niet geheel onlogisch, Hyundai heeft hier al heel wat ervaring mee dankzij de ix35 Fuel Cell en in de VS leeft deze milieuvriendelijke brandstofvorm een pak sterker dan bij ons.

Gezien de populariteit voor SUV’s verwachten we op termijn sowieso een productieklare Genesis GV80 SUV, of de luxueuze Koreanen daarmee zich terug op de kaart zullen zetten in Europa is nog onduidelijk!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Genesis 3.8 GDi V6!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...