Preview: Audi A3 Sportback (2020)

Preview: Audi A3 Sportback (2020)Met een gloednieuwe A3 wil Audi eindelijk terug (écht) meespelen in het compacte premium segment.

Na de onthulling van de Volkswagen Golf, Skoda Octavia en Seat Leon is het nu tijd voor de vierde telg die het MQB platform van de VAG familie gebruikt. De volledige onthulling van de Audi A3 is voor binnenkort en zal op het Autosalon van Genève (maart 2020) wereldkundig gemaakt worden. Toch geeft de autoconstructeur uit Ingolstadt nu al de nodige informatie vrij omtrent hun vierde generatie compact premium hatchback die het moet opnemen tegen de ijzersterke Mercedes A-Klasse en BMW 1 Reeks.

Wie goed door de gecamoufleerde beelden kijkt ziet dikke velgen, een vierdelige uitlaat en agressieve grille, Audi kenners weten dan snel dat we hier te maken hebben met de sportieve(re) S3 Sportback die vermoedelijk 300 pk (zoals de Volkswagen T-Roc R) meekrijgt. Later volgt er sowieso een RS3 Sportback en de strakkere A3 Berline afgeleide, omtrent nieuwe A3 Cabrio heerst er nog veel twijfel. Een driedeurs A3 zit er niet meer in gezien de beperkte interesse. Designmatig moet je sowieso geen revolutie verwachten, eerder een opgefriste vormgeving en extra personalisatiemogelijkheden.

Onder de motorkap zullen er 1.0-liter (driecilinder) en 1.5-liter (viercilinder) benzinemotoren én een 2.0-liter TDI (viercilinder) diesel liggen, al dan niet met mild hybride techniek om het verbruik te temperen. Een nieuwe A3 TFSI e plug-in hybride (voorheen A3 e-tron) lijkt een sinecure terwijl we – op termijn – ook een zuiver elektrische A3 verwachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...