Teaser: Toyota Yaris crossover (2020)

Teaser: Toyota Yaris crossover (2020)Toyota werkt aan een B-segment crossover (op basis van de Yaris) die zich onder de funky C-HR zal positioneren.

Desondanks het aanbod B-segment crossovers (Juke, 2008, Captur, 500X, Renegade, …) vrij goed bevolkt is plant Toyota hier binnenkort een zinvolle toevoeging. Cijfermatig verwachten analisten dat dit segment de komende jaren nog sterk zal groeien dus lijkt de Japanse autoconstructeur de logische (zakelijke) beslissing te nemen. De consument heeft dan ook een bereikbaarder (lees: goedkoper) alternatief voor de grotere C-HR.

Omtrent de naam of introductiedatum blijft het wel zeer stil, wel weten we dat de nieuwe crossover gebruik zal maken van de GA-B-variant van het TNGA platform (Toyota New Global Architecture). Dat is ook de basis voor de nieuwe Yaris waardoor het niet onlogisch is dat de productie eveneens zal plaatsvinden in Onnaing (nabij Valenciennes).

Toyota belooft bovendien dat de nieuwe crossover geen opgehoogde Yaris zal worden, maar “een volledig nieuwe en onderscheidende SUV met een compact, sportief design en een eigen persoonlijkheid”. Waarvan akte!

Update 18/02: een blik op de achterzijde mét intelligente AWD badge!

Teaser: Toyota Yaris crossover (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...