Officieel: Fiat 500X Sport (2019)

Officieel: Fiat 500X Sport (2019)De Italiaanse Fiat 500X crossover wordt aangescherpt!

Wie nog steeds hoopt op de komst van een volwaardige Abarth 500X is er – naar alle waarschijnlijkheid, maar zeg nooit nooit – aan voor de moeite. Met de lancering van de 500X Sport wil Fiat toch ietwat tegemoet komen aan de eisen/verlangens van de dynamische meerwaardezoekers, toch wordt het nooit zo flamboyant als bij een Abarth.

De sportieve make-over van de populaire 500X staat deze Italiaan perfect dankzij de aangepast bumpers, standaard LED lichtblokken, diffusor, dubbele uitlaatmond, knappe 18”/19” lichtmetalen velgen en titanium afwerking van de zijspiegels en portieren. De exclusieve Rosso Seduzione roodtint past perfect al is er eveneens keuze uit Bianco Gelato, Grigio Moda, Blu Italia en Nero Cinema. Al dan niet in combinatie met een zwart dak!

Binnenin kan je sportieve details terugvinden in de vorm van rode contrasterende stiknaden, alcantara afwerking voor het dashboard, aluminium pedalen, sportzetels en een sportstuur. Aan het praktische aspect van de crossover werd niet geraakt, zo geniet je nog steeds van de hogere zitpositie (= gemakkelijke instap en goede zichtbaarheid rondom) en kan er 350 à 1.000 liter bagage in de koffer.

Onder de motorkap is er keuze tussen diverse mogelijkheden (het volledige motorengamma!), het topmodel is en blijft de nieuwe 1.3-liter FireFly Turbo viercilinder benzinemotor (150 pk / 270 Nm) met zestraps TCT automaat met dubbele koppeling.

De Fiat 500X Sport ligt iets dichter bij het asfalt (13 mm) en stuurt iets scherper terwijl de dempers/vering iets stugger werd. Daardoor moet er net wat meer rijdynamiek voorhanden zijn zonder écht uitgesproken sportief voor de dag te komen.

Bij je favoriete Fiat verdeler kan je al een bestelbon opmaken voor de 500X Sport, daarvoor vragen ze minimaal 24.690 euro. Na eerder de Tipo Sport en nu de 500X Sport volgt er spoedig een soortgelijke “sportieve” saus voor de 500L!

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500X 1.3i 150 pk!
Lees hier onze rijtest met de Fiat 500X 1.0i 120 pk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...