Officieel: Mercedes-AMG GLA35 (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GLA35 (2019)Mercedes-AMG lanceert per direct een hete GLA35 AMG met 306 pk op basis van de nieuwe GLA crossover.

In navolging van een A35 AMG, A35 Berline AMG, CLA35 AMG, CLA35 AMG Shooting Brake en GLB35 AMG mag de GLA35 AMG uiteraard niet ontbreken. Deze gaat verder op de gloednieuwe en tweede generatie GLA en trekt een sportief jasje aan met aangepaste grille, knappe 19” velgen, subtiele spoiler en dubbele uitlaat. Binnenin vinden we de nodige koolstofvezel, chroom en contrasterende stiknaden terug naast aangepaste AMG tellerlayout voor het digitale dashboard.

Onder de motorkap ligt de 2.0-liter viercilinder turbobenzine uit de andere 35 AMG’s, ook in de GLA35 AMG goed voor 306 pk / 400 Nm (170 g/km CO2). Dit steeds in combinatie met een sportief afgestelde 8-traps automaat en 4Matic vierwielaandrijving al ligt de focus op de voorwielen. In 5,1 seconden kan je hiermee (via Race Start aka launch control) 100 km/u aantikken, bij 250 km/u bereik je de gelimiteerde topsnelheid.

De kans is klein dat er een GLA45 AMG in de pijplijn zit, wel volgt er binnenkort een GLA plug-in hybride en zuiver elektrische EQA.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...