Officieel: Mercedes-AMG GLB35 (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GLB35 4MATIC SUV 306 pk (2019)De gloednieuwe compacte crossover van Mercedes krijgt direct een 306 pk sterke GLB35 AMG uitvoering!

In navolging van de A35, A35 Berline, CLA35 Coupé en CLA35 Shooting Brake lanceert Mercedes-AMG nu een sportieve GLB die een soortgelijke recept volgt. Op visueel vlak zijn de verschillen wel iets groter, zo distantieert de GLB35 AMG zich met zijn moderne Panamericana grille (zoals krachtigere AMG derivaten).

Daarnaast zijn er dubbele (ronde) uitlaatmonden en minimaal 19” lichtmetalen velgen aan de buitenzijde terwijl er binnenin veelvoudig alcantara, chroom en koolstofvezel terug te vinden is. Net zoals bij de reguliere GLB crossover blijft het moderne MBUX infotainmentsysteem van de partij bij de GLB35 AMG, idem dito voor de verschuifbare achterbank en een optioneel derde zitrij.

Onder de stoere motorkap van deze Mercedes-AMG GLB35 ligt de 2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor met een vermogen van 306 pk / 400 Nm (171 g/km CO2), gekoppeld aan de 8-traps AMG Speedshift DCT transmissie en de slimme 4Matic vierwielaandrijving (die voorrang geeft aan de achteras). De 0-100 km/u acceleratie duurt slechts 5,2 seconden en zoals steeds vaak ligt de topsnelheid op 250 km/u!

Behalve een straffere/sportieve vormgeving en potente benzinemotor werd de rijdynamiek van het GLB topmodel ook aangescherpt door de AMG ingenieurs. Daarvoor integreerden ze AMG Dynamic Select met keuze uit Slippery, Comfort, Sport, Sport+ en Individual rijmodi met elk hun afstelling van de versnellingsbak, stuurgevoel, motorrespons, …

We verwachten de GLB35 AMG op het Autosalon van Frankfurt midden september, de marktintroductie volgt begin volgend jaar. Voor een Belgische prijs is het uiteraard nog veel te vroeg maar reken toch op minimaal 58.000 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...