Poll: BMW 3 vs Audi A4 vs Volvo S60 vs Mercedes C vs Alfa Romeo Giulia (2019)

Poll: BMW 3 vs Audi A4 vs Volvo S60 vs Mercedes C vs Alfa Romeo Giulia (2019)Welke knappe, sportieve en premium middenklasser mag/moet op jouw oprit staan?

In het D-segment (middenklassers) zijn er heel wat rationele en doordachte mogelijkheden voorhanden, wie net wat meer budget ter beschikking heeft om zichzelf te verwennen kan terecht in de premiumhoek. Daar neemt het Duitse triumviraat (Audi A4, Mercedes C en BMW 3) sinds jaar en dag de leiding maar met de Alfa Romeo Giulia, Volvo S60 en Jaguar XE zijn er ook voldoende (leuke) alternatieven beschikbaar. Onze Britse collega’s van CarWOW gingen op zoek naar de beste van dit gezelschap … al is de XE dé grote afwezige in dit vergelijk.

Op vlak materiaalkeuze, technologie, gadgets, connectiviteit en veiligheid doen deze topversies sowieso niet onder voor elkaar al heb je voor een écht blitse configuratie wel het nodige (extra) budget van doen. Inzake rijdynamiek zal niemand het talent van de Alfa Romeo ontkennen al moet de Italiaan daarvoor op andere vlakken wel wat inleveren, het comfortgehalte is misschien net ook wat belangrijker als dagdagelijks vervoersmiddel. En dan wordt zo’n breakvariant (die ontbreekt bij de Giulia) direct een pak logischer…

Vanafprijzen zeggen niet bijster veel in dit segment waar er voornamelijk beroep wordt gedaan op interessante leaseversies om nog maar te zwijgen omtrent het uitrustingsverschil, toch geven ze een mooie indicatie van wat je minimaal op tafel moet leggen. Zo is de Audi A4 35 TFSI Berline (150 pk benzine, vanaf 33.100 euro) de goedkoopste van dit gezelschap gevolgd door de Mercedes C180 Berline (156 pk benzine, vanaf 35.090 euro), Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm (136 pk diesel, vanaf 35.850 euro) en BMW 318d Berline (150 pk diesel, vanaf 35.950 euro), de duurste is de Volvo S60 T5 Berline (190 pk benzine, vanaf 38.600 euro).

BMW 3 vs Audi A4 vs Volvo S60 vs Mercedes C vs Alfa Romeo Giulia

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...