Officieel: BMW M8 Gran Coupe (2019)

Officieel: BMW M8 Gran Coupe (2019)Met de M8 Gran Coupé biedt BMW nu 600 pk of 625 pk aan in een sexy vierdeurs verpakking.

Na de eerdere lancering van de 8 Reeks Coupé, 8 Reeks Cabrio, M8 Coupé (Competition), M8 Cabrio (Competition) en 8 Reeks Gran Coupé is het geen verrassing dat daar nu een M8 Gran Coupé (Competition) bijkomt. Nog steeds voorzien van de knappe vormgeving, imposante/sportieve looks, hightech interieur en vooral de praktische inborst gezien de vierdeurs configuratie en 20 cm extra wielbasis.

De gekende 4.4-liter V8 is ook hier het kloppende hart met 600 pk / 750 Nm in de “reguliere” M8 Gran Coupé uitvoering, als je kiest voor de M8 Gran Coupé Competition topversie loopt dat zelfs op tot 625 pk. Met een slimme/snelle 8-traps automaat en dynamische xDrive vierwielaandrijving kan je 0-100 km/u sprintjes trekken in 3,3 seconden, de Competition doet dat in 3,2 seconden! Standaard ligt de topsnelheid op 250 km/u maar desgewenst (lees: via de optielijst) kan dat opgetrokken worden tot 305 km/u!

De BMW M8 Gran Coupé wil zowel praktisch, stijlvol, comfortabel als sportief zijn en krijgt daarvoor een resem aan (optionele) hulpmiddelen mee. Standaard komt dit Beiers topmodel wel al met laserlichten, sportzetels, head-up display, digitaal dashboard, Driving Assistent en Parking Assistent.

De wereldpremière zal plaatsvinden op de Los Angeles Auto Show in november, de marktintroductie is voorzien voor april 2020. Prijzen volgen tegen dan, het prijskaartje van de M8 Coupé en M8 Cabrio geeft je hopelijk al een correcte indruk. Om de verkoop goed te starten zal BMW een exclusieve M8 Gran Coupé First Edition uitvoering (400 stuks wereldwijd) aanbieden, te herkennen aan de Aurora Diamond Green lakkleur en gouden/bronzen accenten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...