Officieel: Ford GT Mk II (2019)

Officieel: Ford GT Mk II (2019)Ford komt met de Ford GT Mk II, een sportief eerbetoon in zijn zuiverste vorm.

De nieuwe Ford GT passeerde alreeds als reguliere Ford GT, exclusieve Ford GT Carbon Series en Ford GT Competition Series raceversie en nu mogen we daar de Ford GT Mk II bijrekenen. Een track only racewagen in zijn zuiverste vorm zonder enige restrictie zoals de McLaren Senna GTR, andere racewagens voldoen aan de Balance of Performance regelgeving om op die manier alle deelnemers gelijk te maken.

Met de recente 24u van Le Mans overwinning (iets dat ze 50 jaar geleden eveneens klaarspeelden) komt de Ford GT Mk II op het juiste moment. Slechts 45 exemplaren zullen gebouwd worden aan een richtprijs van meer dan een miljoen dollar! Net zoals de rest van het GT gamma zien ze het daglicht in de Ford Performance Plant in Canada, erna gaan ze richting specialist Multimatic die er een volbloed racer van maakt.

De 3.5-liter V6 EcoBoost blijft op post met maar liefst 700 pk, de zeventraps sportautomaat krijgt een grondige make-over net zoals de remschijven, de ophanging en de nodige upgrades op vlak van telemetrie, koeling en banden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...