Officieel: Ford GT Competition Series (2017)

Ford GT Competition Series (2017)De nieuwe Ford GT keert terug naar zijn roots met de Competition Series: een gestripte versie van de reguliere GT voor de ultieme snelheidservaring.

Echte liefhebbers van de Amerikaanse autoconstructeur weten dat de Ford GT oorspronkelijk nooit als straatauto bedoeld was. Waar je vandaag de dag uit een lange lijst aan luxueuze opties kan kiezen, was de oer-GT namelijk een knalharde circuitwagen met maar één doel: prestaties. Ford wil de GT dat imago teruggeven in de Competition Series.

Daarom hebben ze deze speciale Ford GT een flinke afslankkuur gegeven. Lichter plaatwerk en dunner glas zorgen niet alleen voor een kleiner gewicht, maar ook voor een zwaartepunt dat lager en dus dichter bij de weg ligt. De talloze details uit koolstofvezel zoals de velgen, spiegels en A-stijlen halen er nog wat extra kilo’s af en geven de Ford GT Competition Series ook een snellere look.

Binnenin de wagen moeten alle infotainment en comfort uit de reguliere GT plaats maken voor een unieke, lichtgewicht middenconsole. Ook andere onnodige elementen worden verwijderd of vervangen door lichtere versies. De wagen behoudt wel zijn rolkooi, zodat deze prestatiegerichte Ford GT niet minder veilig hoeft te zijn dan zijn (iets) zachtaardigere broer. Hoeveel gewicht die veranderingen precies uitsparen geeft Ford nog niet mee, maar het belooft een wendbaardere en meer responsieve wagen te worden.

Op motorisch vlak verandert er echter niets aan de gekende uitrusting. De GT Competition Series behoudt de 3.5-liter EcoBoost V6 uit de standaard Ford GT die hier 647 pk en 746 Nm produceert. Ook de topsnelheid van 347 kilometer per uur blijft precies dezelfde. Deze nog sportievere Ford GT moet zijn racekarakter dus volledig uit de gewichtsvermindering halen.

Na dit veelbelovende verhaal mogen Europese fans van de Ford GT Competition Series jammerlijk op hun knieën vallen: Ford zal deze uitvoering van de GT enkel in Noord Amerika leveren. Gelukkig mag ook de standaard Ford GT er best wezen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...