Officieel: Ford GT Carbon Series (2018)

Officieel: Ford GT Carbon Series (2018)Less is more, ook bij de Ford GT!

Met het optrekken van de Ford GT productie tot 1.350 exemplaren komt de Amerikaanse autobouwer ook met extra (exclusieve) mogelijkheden zoals de Carbon Series uitvoering. Daarbij bestrooit Ford de GT duchtig met koolstofvezel (voor de velgen, wielbouten, motorkap, uitlaat, …) wat niet enkel cool lijkt maar ook zorgt voor enige gewichtsbesparing, hier goed voor 18 kg minder op de weegschaal. Op een rijklaar van 1.385 kg misschien ietwat verwaarloosbaar maar minder is in het geval van een high performance sportwagen altijd beter!

Op visueel vlak geniet de Ford GT Carbon Series sowieso van de sinistere uitstraling dankzij de naakte/zichtbare koolstofvezelstructuur, daarboven zijn er ook stickers (racing stripes!), gekleurde stiknaden en diverse details .. in een contrasterend kleur naar keuze voorhanden! Motorische aanpassingen zijn er niet, de 3.5-liter V6 EcoBoost levert nog steeds een gezonde 647 pk en indrukwekkende prestaties.

Voor bestaande Ford GT klanten staat de Carbon Series uitvoering op de optielijst, (toekomstige) klanten die nog geen configuratie hebben gemaakt hebben uiteraard ook deze mogelijkheid. Wekelijks zou er slechts één Carbon Series gebouwd worden in Markham (Canada).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...